Aloe vera drank

Aloë vera is een geweldige plant met veel gezondheidsvoordelen. Het is ook een veel voorkomende kamerplant die je misschien ziet als een decoratieve vetplant op een vensterbank of hangend aan de buitenkant van een appartement of huis. Maar wist je dat deze plant veel meer te bieden heeft dan je op het eerste gezicht zou denken? Aloë vera, ook bekend als Aloë barbadensis, is een vetplant die behoort tot de Asphodelaceae familie. Hij komt van oorsprong uit Afrika, India en Midden-Amerika en wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde – hij wordt vaak de 'koningin der medicijnen' genoemd vanwege zijn vele voordelen. Naast zijn geneeskrachtige eigenschappen wordt aloë ook gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten, omdat hij veel vitamine A en natuurlijke verzachtende stoffen, polysacchariden genaamd, bevat. In de loop der tijd hebben deze eigenschappen aloë populair genoeg gemaakt als ingrediënt in huidverzorgingsproducten en de populariteit ervan blijft vandaag de dag groeien.

Waarom wordt aloë vera gebruikt in huidverzorgingsproducten?

Aloë vera wordt in veel huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is een natuurlijke reactie van je lichaam op schadelijke prikkels – het is essentieel voor genezing, maar het kan ook schade veroorzaken als het niet onder controle wordt gehouden. Aloë vera bevat polysacchariden die kunnen helpen de tolerantie van de huid voor topische behandelingen te verbeteren en roodheid en zwelling te verminderen. Dit vermindert het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels en helpt bij sommige mensen ook psoriasis en eczeem te voorkomen. Aloë vera heeft ook vitamine A in hoge concentraties, wat geweldig is om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

De voordelen van het gebruik van aloë vera in cosmetica en huidverzorging

  • Anti-inflammatoire eigenschappen – Aloë vera heeft hoge concentraties polysacchariden die roodheid en zwelling als gevolg van topische behandelingen kunnen helpen verminderen.
  • Hoge vitamine A-waarden – Aloë vera is een uitstekende vochtinbrenger en heeft hoge concentraties vitamine A, die kunnen helpen het uiterlijk van de huid te verbeteren.
  • Veel verzachtende stoffen – Aloë vera bevat veel verzachtende stoffen, polysacchariden genaamd, die vochtverlies van de huid kunnen helpen voorkomen, waardoor het een uitstekende vochtinbrenger is voor droge huidtypes.
  • Hoog gehalte aan antioxidanten – Aloë heeft ook hoge concentraties antioxidanten, waardoor het een uitstekend ingrediënt is voor het verminderen van rimpels en donkere vlekken veroorzaakt door schade door de zon.

Welke ingrediënten zitten er in een huidverzorgingsproduct op basis van aloë vera?

Aloë vera – Dit is het belangrijkste ingrediënt van aloë vera gel en de reden waarom het zo'n grote voordelen heeft voor de huid. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen, is een natuurlijke anti-irritant, en kan roodheid en ontstekingen als gevolg van blootstelling aan de zon helpen verminderen. Aloë sap – Dit wordt uit de plant gehaald om een product op basis van aloë vera te maken. Het is 100% natuurlijk en bevat alle ingrediënten van aloë vera in een geconcentreerde vorm. Sheaboter – Dit is een natuurlijk verzachtend middel dat wordt gewonnen uit de noot van de Afrikaanse sheaboom. Het bevat veel vitamine A, E en F en kan helpen het vochtgehalte van de huid op peil te houden en de huidtextuur te verbeteren.

Conclusie

De aloë vera plant is een geweldig ingrediënt om het uiterlijk van uw huid te verbeteren. Het kan ontstekingen als gevolg van zonneschade en andere huidaandoeningen bestrijden en de huidtextuur en -hydratatie verbeteren. Aloë vera is een geweldig ingrediënt om op te nemen in uw huidverzorgingsroutine. De beste manier om aloë vera te consumeren is door een zelfgemaakte drank te maken. Combineer gewoon aloë vera gel met een zoetstof, drinkbare yoghurt (of andere drinkbare ingrediënten die je lekker vindt), en ijs voor de perfecte zomerse traktatie!

Author